Blogje

Onze blog met veel Inspiratie!

Deelnemen?

Heb je tips, suggesties of wil je als gastblogger aan de slag? Laat het ons weten.

Lentekriebels? Ontdek hier de lekkerste wijnen voor bij de eerste voorjaars-barbecue!

De temperaturen gaan omhoog, en de dagen worden steeds ietsje langer. Nog even en het barbecueseizoen staat alweer voor de deur. Misschien alvast handig om je barbecuerooster vast een goede schoonmaakbeurt te geven, én om alvast een aantal flessen goede rode wijn in...

Waar wordt een RVS spoeltafel voor gebruikt?

Een spoeltafel rvs is een onmisbaar element in elke keuken. Het is een veelgebruikt werkstation voor het bereiden van voedsel, afwassen van servies en keukengerei, en het schoonmaken van groenten en fruit. RVS (roestvrij staal) is het meest gebruikte materiaal voor...

Thuis uit eten: luxe dineren met deze tips

Tijdens de Corona maatregelen hebben we kunnen ervaren hoe fijn het is om thuis te genieten van een luxe diner.Ook nu de restaurants weer open zijn, is het heerlijk om thuis een diner te organiseren voor vrienden of familie. Lekker genieten in je eigen vertrouwde...

Dit zijn de populairste winterse gerechten

In de winter verlangen we naar, wat meer stevigere kost. Stamppotten, soepen en ovenschotels zijn heel populair in het winterseizoen. Maar ook een heerlijk stoof, die lekker een aantal uur staat te pruttelen op het fornuis is een favoriet gerecht gedurende de...

De beste mosselen in België, volgens een Belg

De Belgische keuken staat wereldwijd bekend om haar rijke, hartige gerechten. Het land staat zelfs zo bekend om zijn verrukkelijke gerechten dat er een heel festival aan is gewijd: Moules et frites of mosselen en frieten in het Engels. Bereid je voor op een emmer...

5 manieren om verse kreeft te eten

Kreeften behoren tot de duurste zeevruchten die je kunt vinden, daarom is het geen verrassing dat ze ook het moeilijkst te bereiden zijn. Dat gezegd zijnde, is het een van de meest dankbare dingen om van te genieten als je weet hoe je het goed moet doen. Het is...

Wat eet je met Carnaval?

Carnaval is hier een van de meest populaire en grootste carnavalsvieringen in Nederland. De viering begint op zaterdag voor Driekoningen en duurt tot en met de maandag na Driekoningen. Tijdens deze tijd is de stad 's-Hertogenbosch helemaal in de ban van de carnaval,...

5 beste manieren om thuis chocolade te maken

Chocoladeliefhebbers opgelet! Zelf chocolade maken is verrassend eenvoudig en kan met slechts een paar gewone huishoudelijke ingrediënten. Als u in de stemming bent voor iets zoets, is zelfgemaakte chocolade een goedkope traktatie die u met een goed gevoel kunt eten....

Wat doet alcohol met je smaak?

Als je drinkt, breekt je lichaam ethanol uit alcohol af tot acetaat, een chemische stof die vervolgens via je smaakpapillen wordt opgenomen. Het is een soort decoderring voor je smaakzin: Hoe meer je drinkt, hoe meer het verandert. Als je sterke drank drinkt, reageren...

6 Mexicaanse gerechten die je geproefd moet hebben

Als je nieuw bent in de Mexicaanse keuken, kan het idee om elke maaltijd taco's, burrito's en quesadillas te eten een beetje overweldigend lijken. Maar als u eenmaal gewend bent aan het idee om regelmatig Mexicaanse gerechten te eten, wordt het veel gemakkelijker. Er...

De 10 beste restaurants ter wereld

Er is een reden waarom lekker eten tegenwoordig zo populair is. De sfeer, het gezelschap - het is allemaal net zo belangrijk als het eten zelf. De beste restaurants ter wereld zijn er om u te helpen indruk te maken op uw vrienden en te eten als een koning. Of je nu op...

Hoe eet je volgens etiquette?

Wanneer je met anderen eet, is het belangrijk om in gedachten te houden hoe je je moet gedragen. Etiquette is iets dat altijd van toepassing is, niet alleen bij een formeel diner of een informele barbecue. Behalve dat het de vrede bewaart en ervoor zorgt dat niemand...

Het geheime ingrediënt van Tiramisu: Het perfecte recept

Tiramisu is een klassiek Italiaans dessert en perfect voor je chique kerstdiner. Het klinkt moeilijk om te maken, maar dat is het niet. Het geheime ingrediënt van Tiramisu is de espresso die dit dessert zijn karakteristieke bittere smaak geeft. De truc is om...

Dit is hoe je de lekkerste brownie maakt

Als je ooit een brownie uit een doos hebt gegeten, is de kans groot dat die niet zo lekker was. De meeste in de winkel gekochte brownies zijn bewerkt met goedkope plantaardige olie en zitten vol met suiker. Ze smaken zo kunstmatig dat het bijna pijn doet aan je tanden...

Zo vind je jouw droomrecepten op internet

Wanneer jij een liefhebber van koken bent, dan ben je vaak ook op zoek naar recepten. Wanneer je een nieuw apparaat in je keuken hebt zoals bijvoorbeeld een Airfryer of een Slowcooker, kan het ook fijn zijn om recepten te zoeken. Of wanneer je een etentje of...

Kritische kijk: wanneer mag iets biologisch genoemd worden?

Volgens de Europese wetgeving mogen biologische producenten alleen het logo op een etiket vermelden als het product ook voldoet aan de normen die daarvoor gesteld zijn, onder andere op gebied van dierenwelzijn, milieu en natuur. Maar de vraag is natuurlijk of de...

Dit is het werkelijke verband tussen gezonde voeding, sport en een bewuste levensstijl

Vanaf morgen. Maandag. Na de vakantie. 1 januari. Hoe vaak heb jij jezelf al goede voornemens beloofd waar je nog altijd geen resultaat voor terug ziet? Goede voornemens die binnen de kortste keren weer van de baan waren. Een crashdieet, keihard sporten, iedere dag...

De 5 beste tips voor het perfecte avondje uit

Plannen voor een avondje uit? Je bent niet de enige. Het is voor de meesten van ons een strijd om alles bij te houden, van de uitnodigingen voor het feest tot de dresscode. Nou, we hebben goed nieuws: je hoeft geen uren te besteden aan het plannen van een leuke avond...

8 tips voor een perfect kerstdiner

Het kerstdiner kan stressvol zijn, maar heb je er ooit bij stilgestaan hoe het allemaal in zijn werk gaat? De meeste stress zou moeten komen van het koken van de maaltijd en het serveren ervan aan uw gasten. Hier zijn een paar tips, zodat u deze feestdagen kunt...