Chocoladeliefhebbers opgelet! Zelf chocolade maken is verrassend eenvoudig en kan met slechts een paar gewone huishoudelijke ingrediënten. Als u in de stemming bent voor iets zoets, is zelfgemaakte chocolade een goedkope traktatie die u met een goed gevoel kunt eten. Thuis chocolade maken hoeft ook niet extravagant of ingewikkeld te zijn. Hier zijn vijf eenvoudige manieren om thuis chocolade te maken die elke keer weer voldoening geven.

Maak chocolade in een keukenmachine

Als u houdt van het gemak van in de winkel gekochte chocoladerepen, maar de gezondheidsvoordelen van zelfgemaakte chocolade wilt, probeer dan eens chocolade te maken in een keukenmachine. De ingrediënten zijn eenvoudig en er zijn duizenden recepten online om u te helpen nieuwe manieren te ontdekken om chocolade te maken. Begin met ongezoete cacaopoeder en koffie. Maal ze tot een fijn poeder. Wil je een zoetere chocolade, voeg dan suiker toe. Voeg olie, water en vanille-extract toe. Verwerk de ingrediënten tot ze een gladde pasta vormen. De toevoeging van water helpt om een pasta te maken die u gemakkelijk op een bakplaat kunt uitspreiden. Voeg vervolgens chocoladestukjes of grof gehakte chocolade toe en verwerk opnieuw. Voor repen verwijdert u de chocolade en rolt u er balletjes van. Als u chocoladesiroop wilt, giet u de chocolade in een pot en bewaart u deze tot gebruik in de koelkast.

Chocolade maken met zuiveringszout en azijn

Een andere manier om thuis chocolade te maken is door zuiveringszout en azijn te gebruiken. Baking soda is geweldig voor het alkaliseren van je lichaam, wat verschillende ziekten kan helpen voorkomen. Het kan ook helpen bij een opgeblazen gevoel, constipatie en UTI’s. Als je een UTI hebt, kun je zuiveringszout aan je water toevoegen om het meer alkalisch te maken. Azijn is het perfecte ingrediënt voor het maken van chocolade die heilzaam is en weinig calorieën bevat. Het zuur in de azijn reageert met de alkaliteit van de zuiveringszout, waardoor chocolade ontstaat met een echte chocoladesmaak.

Maak je eigen cacaopoeder

Als u geen cacaopoeder wilt kopen, maar thuis chocolade wilt maken, kunt u overwegen zelf cacaopoeder te maken. Er zijn een paar manieren om dit te doen. U kunt een oude keukenmachine gebruiken om de cacaobonen tot poeder te vermalen. Je kunt ook een koffiemolen gebruiken om het poeder te maken. Als je thuis cacaopoeder maakt, houd er dan rekening mee dat het niet zo licht van kleur zal zijn als cacaopoeder uit de winkel. Dat is niet erg, want donkerder cacaopoeder is voedzamer dan lichter cacaopoeder.

Voeg zoetstof toe aan de droge ingrediënten.

Als je een zoetere chocolade wilt, probeer dan wat gewone of donkerbruine suiker toe te voegen aan de droge ingrediënten. Je kunt ook honing of ahornsiroop toevoegen voor een zoetere chocolade. Je kunt ook natuurlijke zoetstoffen toevoegen, zoals kokossuiker of stevia. Dit kan een geweldige manier zijn om een zoetstof aan je dieet toe te voegen en toch te genieten van de chocoladesmaak waar je van houdt. En als u een chocolade wilt met weinig suiker, kunt u suikerarme chocolade-ingrediënten gebruiken, zoals ongezoet cacaopoeder of natuurlijke zoetstoffen.

Klop de room luchtig en voeg meer …. toe.

Als u een gezondere chocoladetraktatie wilt, klop dan wat zware room op tot hij luchtig en zoet is net als bij een brownie. Je kunt vanille-extract gebruiken voor nog meer smaak. Tijdens het opkloppen van de room kun je een eetlepel honing of een natuurlijke zoetstof zoals agave, kokos- of ahornsiroop toevoegen. Dit kan ook een geweldige manier zijn om de room te zoeten zonder al te veel suiker toe te voegen.

Stop, roer en vries het mengsel in.

Nu kun je het chocolademengsel in ijsblokjesbakjes of een plastic zak doen. Wanneer u van een chocoladetraktatie wilt genieten, breekt u gewoon een van de blokjes of opent u de plastic zak en giet u het chocolademengsel in een kom. Bevries het chocolademengsel tot het hard is en bewaar het dan in de vriezer. U kunt de chocolade ook in een luchtdichte verpakking doen en invriezen tot het stevig is.

Samenvatting

Chocolade is heerlijk en het kan een goedkope traktatie zijn als u het zelf maakt. Er zijn veel manieren om thuis chocolade te maken, en elke methode levert een ander resultaat op. Van baking soda en azijn tot baking soda en zuiveringszout, hier zijn vijf eenvoudige manieren om thuis chocolade te maken.