Uit onze blog

Manieren om jezelf als horecazaak te onderscheiden

19-08-2024

De wereld van de horeca is uitdagend. Je hebt immers als zaak te maken met flinke concurrentie. Daarom is het ontzettend belangrijk om jezelf als horecazaak te onderscheiden. In deze blog vind je wat manieren om dit goed voor elkaar te kunnen krijgen.

Originele wijnen

De eerste manier om jezelf als horecazaak te onderscheiden is door originele wijnen aan te bieden. Hiermee kun je namelijk laten zien dat je een restaurant bent waar echte wijngenieters uit het hele land speciaal voor naartoe komen. Alleen de beste wijn kopen zal ervoor zorgen dat je een goede reputatie krijgt op dit vlak. Overweeg ook om een huissomellier te hebben zodat de aangeboden wijnen steeds nieuw en verfrissend zijn voor terugkerende klanten.

Unieke voorzieningen bieden

Bied ten tweede unieke voorzieningen aan gasten. Denk hierbij aan een gezellige binnenplaats, een speciaal privé-diner voor bijzondere gelegenheden of zelfs een thema-avond die je gasten meeneemt op een culinaire reis. Het voordeel van dit soort voorzieningen? De ervaring die je aan klanten mee kunt geven wordt zo een stuk unieker! Ook is de kans groter dat je zo aan klantenbinding hebt gedaan en dat men terugkomt.

Technologische snufjes

Verder is het slim om van technologische snufjes gebruik te maken. Doordat deze technologieën relatief nieuw zijn, is de kans groot dat andere horecazaken ze nog niet in gebruik hebben genomen. Zorg er ook voor dat de technologie echt nut heeft voor je zaak. Denk dan bijvoorbeeld aan robots die bestellingen naar de tafel komen brengen of apparaten op tafel waarmee je een bestelling kunt plaatsen. Kijk naar wat sommige zaken doen in landen als Japan en de Verenigde Staten om inspiratie te vinden.

Een adembenemende locatie

De locatie van je horecazaak is meer dan alleen een adres; het is de setting waarin herinneringen worden gemaakt en ervaringen tot leven komen. Kies een plek die een bijzondere sfeer uitstraalt en authentiek aanvoelt voor jouw concept. De juiste locatie kan een enorm verschil maken. Denk ook aan de toegankelijkheid en de omgeving; een unieke locatie die makkelijk te bereiken is, trekt ongetwijfeld meer gasten aan.

Vriendelijk personeel

Tot slot is het aan te raden om vriendelijk personeel in te huren. Waarom dit van groot belang is? Hiermee weet je zeker dat je de harten van je klanten verovert. Als het eten in zowel je eigen zaak als die van je concurrent gelijk is, zal dit het verschil maken tussen wie een klant binnenhaalt en wie omzet misloopt. Zorg ervoor dat je medewerkers goed zijn opgeleid, niet alleen in het serveren van gerechten en drankjes, maar ook in gastvrijheid. Een glimlach, een oprechte vraag hoe de maaltijd is, of persoonlijke aanbevelingen kunnen ervoor zorgen dat gasten zich echt welkom voelen.

chef restaurant larive

De keuken

Chef Vincent staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken, waar hij traditionele technieken combineert met moderne flair. Zijn gerechten zijn kunstwerken, zorgvuldig samengesteld om elke smaakpapil te prikkelen.

Restaurantlarive.nl

Restaurantlarive.nl straalt elegantie en warmte uit, met een intieme sfeer die gasten uitnodigt om te genieten van een unieke culinaire ervaring.

Eerlijk eten van de boer

Chef Vincent hecht veel waarde aan eerlijk eten en werkt nauw samen met lokale boeren. Hij selecteert zorgvuldig de beste ingrediënten, die duurzaam en biologisch worden verbouwd, om zo de versheid en kwaliteit van elk gerecht te garanderen.

Betaalbaar eten

Hoewel de gerechten van Chef Vincent van hoge kwaliteit zijn, streeft hij ernaar om zijn menu’s betaalbaar te houden. Hij gelooft dat iedereen de kans moet hebben om van uitzonderlijk eten te genieten, zonder dat dit een luxe hoeft te zijn.

Vragen?

 Heb je vragen of opmerkingen n.a.v. dit artikel? Laat het ons weten!

chef restaurant larive banner

Meer van dit:

Dit zijn 4 manieren om je restaurant te optimaliseren

Dit zijn 4 manieren om je restaurant te optimaliseren

Hier zijn vier manieren om je restaurant te verbeteren – op een manier die niet alleen voor jou, maar ook voor je gasten het verschil maakt. Want als restauranteigenaar weet je hoe belangrijk het is om een fijne sfeer te creëren en soepel te werken. Met deze tips til...

Zo maak je van jouw horeca terras een onvergetelijke plek

Zo maak je van jouw horeca terras een onvergetelijke plek

Als horecaondernemer wil je een sfeervol en gastvrij terras. Het is de plek waar gasten graag zitten om te genieten van het buitenleven, met een hapje, drankje en een goed gezelschap. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je jouw terras niet alleen praktisch...

Spicy snacks voor jouw horeca bedrijf

Spicy snacks voor jouw horeca bedrijf

Als horecaondernemer is het belangrijk om je gasten te verrassen met unieke smaken en gerechten. Spicy snacks zijn een toffe manier om je menu te verrijken en in te spelen op de groeiende vraag naar pittige lekkernijen. Van chili cheese nuggets en een loempidel tot...