Uit onze blog

Voordelen menukaart scannen via QR code

06-01-2025

In de corona periode heeft de digitale menukaart een flinke boost gekregen. Het werd bij veel horecagelegenheden geïntroduceerd en is nu bijna niet meer weg te denken. Je scant met je telefoon de QR code en bestelt vervolgens wat je graag wilt hebben.

Het is een snelle manier van bestellen en makkelijk in gebruik. Het is ook nog eens beschikbaar in alle talen waardoor het voor iedere klant te gebruiken is. Ben je benieuwd naar alle voordelen?

Razendsnel bestellen

Je hoeft niet meer te wachten tot er iemand langskomt om je bestelling op te nemen is het grootste voordeel van een QR code die je op het desbetreffende tafelnummer bevestigd.

Zeker wanneer het druk is, is dit een geweldige uitkomst. Je kunt het uitgebreide menu bekijken via je telefoon en eenvoudig filteren zodat je een duidelijk overzicht hebt. In de meeste gevallen worden er ook foto’s getoond waardoor je een goede indruk krijgt van het eten.

Eenvoudig in gebruik

Het bestellen met behulp van de QR code werkt heel eenvoudig. Daardoor is het voor iedereen toegankelijk. Het is niet nodig om een app te installeren op je telefoon. Vrijwel iedere smartphone heeft vandaag de dag de beschikking over een QR code scanner. Na het scannen van deze code wordt je automatisch doorverwezen naar de menukaart van de aanbieder.

Je voegt alle producten toe aan de winkelwagen en je kunt eventueel extra informatie toevoegen. Bijvoorbeeld als je een allergie hebt. Betaal gemakkelijk via iDEAL en je bestelling komt eraan!

Extra leestip: 4 manieren om je restaurant te optimaliseren

Beschikbaar in meerdere talen

Niet iedereen kan goed Nederlands maar daar heeft de digitale menukaart een antwoord op. Het kan met één klik op de knop worden vertaald naar een taal naar keuze. Alle producten die in het assortiment zitten zullen worden weergegeven in de taal die je hebt gekozen. Zo kun je beter een keuze maken en weet je exact wat je bestelt.

Het creëert extra omzet

Voor ondernemers is dit een eenvoudige manier om extra omzet te creëren. Doordat klanten op een makkelijke manier kunnen bestellen zullen ze dit ook vaker en sneller doen. Een extra pluspunt is dat je ook geen geld meer kwijt bent aan papieren menu’s die vaak vervangen moeten worden.

Direct betalen

Bij het plaatsen van je bestelling op je telefoon kun je ook direct afrekenen. Dat is natuurlijk een groot voordeel want je hoeft na afloop niet meer te wachten op de bediening om af te rekenen. Overigens kun je overal ook gewoon nog met contant geld betalen. In dat geval zul je wel je bestelling moeten plaatsen bij een medewerker.

chef restaurant larive

De keuken

Chef Vincent staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken, waar hij traditionele technieken combineert met moderne flair. Zijn gerechten zijn kunstwerken, zorgvuldig samengesteld om elke smaakpapil te prikkelen.

Restaurantlarive.nl

Restaurantlarive.nl straalt elegantie en warmte uit, met een intieme sfeer die gasten uitnodigt om te genieten van een unieke culinaire ervaring.

Eerlijk eten van de boer

Chef Vincent hecht veel waarde aan eerlijk eten en werkt nauw samen met lokale boeren. Hij selecteert zorgvuldig de beste ingrediënten, die duurzaam en biologisch worden verbouwd, om zo de versheid en kwaliteit van elk gerecht te garanderen.

Betaalbaar eten

Hoewel de gerechten van Chef Vincent van hoge kwaliteit zijn, streeft hij ernaar om zijn menu’s betaalbaar te houden. Hij gelooft dat iedereen de kans moet hebben om van uitzonderlijk eten te genieten, zonder dat dit een luxe hoeft te zijn.

Vragen?

 Heb je vragen of opmerkingen n.a.v. dit artikel? Laat het ons weten!

chef restaurant larive banner

Meer van dit:

Zo culinair kan Haarlem zijn!

Zo culinair kan Haarlem zijn!

Van sfeervolle terrassen tot knusse restaurants en bijzondere culinaire ervaringen, Haarlem biedt het allemaal. Deze week geven we je vier culinaire toppers die je absoluut moet ervaren. Daarnaast vertellen we waarom buiten eten en drinken hier zo bijzonder is en...

Koelen en vriezen; wat zijn de opties?

Koelen en vriezen; wat zijn de opties?

Je eigen horecazaak runnen is een prachtig iets. Het opstarten is niet altijd makkelijk. Het begint met een visie van wat je wilt bieden, en waar je met je onderneming naartoe wilt. Na het vinden van de juiste locatie begint een lang traject van bureaucratie en...

Digitale bestelsystemen verbeteren de efficiëntie in de horeca

Digitale bestelsystemen verbeteren de efficiëntie in de horeca

In de horecasector is technologie niet langer een optie, maar een noodzaak geworden. Digitale bestelsystemen bijvoorbeeld bieden tal van voordelen voor zowel restaurants als pubs. Ze zijn er om de werkdruk van het personeel te verlichten en tegelijkertijd de...