Als je nieuw bent in de Mexicaanse keuken, kan het idee om elke maaltijd taco’s, burrito’s en quesadillas te eten een beetje overweldigend lijken. Maar als u eenmaal gewend bent aan het idee om regelmatig Mexicaanse gerechten te eten, wordt het veel gemakkelijker. Er zijn immers zoveel verschillende soorten Mexicaanse gerechten dat je gemakkelijk elke dag iets nieuws kunt vinden. Vandaag gaan we kijken naar 10 veelvoorkomende Mexicaanse gerechten die je misschien nog niet eerder hebt geprobeerd.

1. Ontbijt Taco’s

Wanneer mensen aan Mexicaans eten denken, denken ze vaak aan ontbijt taco’s of wraps. Dit zijn gewoon taco’s met roerei en andere ingrediënten erop. Ontbijttaco’s kun je in bijna elk restaurant vinden. Maar je kunt ook thuis een ontbijttaco maken door gewoon roerei en gehakt fruit als vulling te gebruiken. Ontbijttaco’s worden vaak geserveerd met verse maïstortilla’s, maar ze zijn ook erg lekker en gezond met tortillachips. Er zijn ook veel variaties op het ontbijt taco thema, zoals taco’s gevuld met worst, spek, chorizo, of ander vlees. De meeste ontbijttaco’s worden ook geleverd met gebakken bonen, een ander populair Mexicaans gerecht.

2. Rundvlees Barbacoa

Net als veel andere Latino keukens is rundvlees een veel voorkomend ingrediënt in de Mexicaanse keuken. Beef barbacoa is een soort Mexicaanse stoofpot van rundvlees die vaak met maïstortilla’s wordt geserveerd. Het wordt gemaakt door stukken rundvlees te koken in een pittige bouillon tot ze zeer mals zijn. U kunt rundvlees barbacoa thuis maken door rundvlees schouder of chuck te gebruiken, wat hetzelfde stuk vlees is dat gebruikt wordt in Texas barbecued beef. U kunt het vlees smoren in een smaakvolle bouillon met uien, knoflook, komijn en andere kruiden. Als het vlees gaar is, versnipper het dan met twee vorken en serveer het met tortilla’s en een salade. U kunt dit gerecht ook serveren met rijst of aardappelen.

3. Lam Burrito

Er zijn talloze variaties op de burrito, die gewoon een tortilla is omwikkeld met een soort vulling. Maar een van de populairste burritovariaties is de lam burrito. Hierbij gebruik je een kleine tortilla die je vult met rundvlees, rijst, groenten en een milde salsa. De burrito wikkel je vervolgens in een grote burrito-tortilla. Een andere manier om een burrito te maken is door een bakplaat te bekleden met perkamentpapier en deze te vullen met het gewenste tortilla-en-vul-mengsel. Bak het tortilla-en-vul-mengsel vervolgens in de oven tot het knapperig en goudkleurig is. Een derde manier om een burrito te maken is door hem te vullen met verschillende soorten vlees, groenten en sauzen. U kunt thuis ook burrito’s maken door een grote burrito-tortilla te gebruiken en die te vullen met rundvlees, rijst, groenten, salsa en andere ingrediënten. U kunt de burrito dan wikkelen in een grote tortilla. Dit zijn eenvoudige en heerlijke Mexicaanse gerechten, en je hoeft niet de deur uit voor een burrito of taco. Je kunt burrito’s ook thuis maken!

4. Carne Asada Frietjes

In veel delen van de Verenigde Staten wordt Mexicaans eten geassocieerd met Mexicaanse immigranten. Maar in andere delen van de wereld, zoals veel delen van Europa en Latijns-Amerika, is Mexicaans eten een zeer populaire soort keuken. Carne asada-friet is een veel voorkomend type Mexicaans gerecht dat in veel delen van Latijns-Amerika wordt geserveerd. Het is in wezen friet met daarop rundvlees, dat vervolgens wordt bedekt met een Mexicaanse chimichurri-saus. Dit gerecht is heel gemakkelijk te maken en bovendien erg lekker. U kunt dit thuis maken door dunne frietjes te gebruiken en deze te bedekken met stukjes rundvlees die gemarineerd zijn in een Mexicaanse chimichurri saus. U kunt de carne asada frites vervolgens serveren met een milde salsa. Dit is een heerlijk en makkelijk te maken Mexicaans gerecht.

5. Gevulde Tostonen

Tostones zijn een soort gefrituurde, groene bakbananen die vaak geserveerd worden als bijgerecht bij veel Latijns-Amerikaanse gerechten. In het bijzonder zijn gevulde tostones erg populair in het Caribisch gebied, waar ze vaak geserveerd worden met lgo en conch. Ze zijn ook te vinden in heel Latijns-Amerika, waar ze vaak worden geserveerd bij diverse Mexicaanse gerechten. U kunt thuis tostones maken met groene bakbananen, die in de meeste kruidenierszaken goedkoop en gemakkelijk te vinden zijn. U kunt de bakbananen vullen met verschillende ingrediënten zoals kaas, vlees of ander lekkers. Je kunt ze dan bakken tot ze knapperig zijn, en ze zijn heerlijk en vullend.

6. Torta Ahogada

Dit is een Cubaans gerecht dat populair is geworden in Mexicaanse restaurants. Hierbij maak je een sandwich van gesmolten smeltkaas, geroosterd varkensvlees en ingemaakte jalapeos. Dit broodje wordt vervolgens gedoopt in een pittige tomatensaus, waardoor het extreem pittig wordt. Je kunt dit thuis maken door smeltkaas te gebruiken, wat eigenlijk heel gemakkelijk thuis te maken is, en een pittige tomatensaus te maken. Dit is een heerlijk pittig Mexicaans gerecht dat u thuis kunt maken.

Check hier onze blogpost hoe je jouw droomrecepten op internet vindt!