In de winter verlangen we naar, wat meer stevigere kost. Stamppotten, soepen en ovenschotels zijn heel populair in het winterseizoen. Maar ook een heerlijk stoof, die lekker een aantal uur staat te pruttelen op het fornuis is een favoriet gerecht gedurende de winterperiode. Hieronder geven we je graag een aantal voorbeelden van populaire winterse gerechten.

Geen winter zonder stamppot

Boerenkool, zuurkool hutspot of andijvie is niet perse iets dat je tijdens de Kerst zou serveren. Maar in de winter maken we hier samen met aardappelen lekkere stamppotten van op elke andere winterse dag. Ook hete bliksem is een favoriet winters gerecht. Een rookworst of uitgebakken spekblokjes mogen hier niet bij ontbreken. Maar je kan ook variëren met andere soorten vlees of vleesvervangers.

Lekker laten stoven

Wat is het toch heerlijk als je binnenkomt in huis en je ruikt de geur van een heerlijke pan boeuf bourginon of stoofvlees, die al een aantal uur staat te pruttelen op het fornuis. Een lekkere stoof past helemaal bij het winterseizoen. Laat het lekker langzaam garen en het vlees wordt heerlijk zacht. Een stoof smaakt uitstekend bij gekookte aardappelen of een stamppot. Toch smaakt een boeuf bourginion, ook lekker bij brood. Kan je de boterham of het brood lekker in de stoofschotel dopen.

Na een winterse wandeling in de kou eet je warme soep

Soep daar warm je altijd weer lekker van op. Wel heel fijn als je bijvoorbeeld net terugkomt van een winterse wandeling. Bovendien vult een heerlijke erwtensoep of bruine bonensoep ook goed en is daarom ook zeker geschikt als hoofdmaaltijd. Serveer er ook wat roggebrood bij. Over het algemeen genomen eten we in de winter graag wat stevigere soepen. Erwtensoep is de populairste soep terwijl een goed gevulde minestrone of goulash soep ook zeker lekkere alternatieven zijn.

Zet het lekker in de oven

Ovenschotels ook dit zijn populaire winterse gerechten en je kan eindeloos met verschillende ingrediënten en recepten variëren. Denk aan een smakelijke bloemkool broccoli schotel of een overheerlijke lasagne. Maar een ovenschotel met witlof of met pompoen kan natuurlijk ook. Het fijne van dit soort schotels is dat je ze al ruim voor etenstijd kan maken. Je hoeft ze dan voor etenstijd alleen nog maar even goed op te warmen in de oven.