Uit onze blog

Ken jij deze ijsjes van vroeger nog?

18-06-2024

Iedereen herinnert zich wel een favoriete ijsje uit zijn of haar jeugd. De opwinding die je voelde toen je met je zakgeld naar de plaatselijke snoepwinkel ging om dat ene speciale ijsje te kopen.

IJsjes van vroeger hebben een speciale plek in ons hart, niet alleen vanwege hun smaak, maar ook vanwege de herinneringen die eraan verbonden zijn. Laten we een reis maken door de tijd en deze gekoesterde lekkernijen opnieuw ontdekken.

IJsjes van vroeger in een zakje

Een van de meest iconische ijsjes van vroeger was het ijsje in een zakje. Deze eenvoudige maar heerlijke traktatie was een zomerse favoriet. Je kon ze kopen bij de plaatselijke kiosk of supermarkt, en ze kwamen in een verscheidenheid van smaken zoals aardbei, sinaasappel, en cola. Het was altijd een verrassing welke smaak je zou krijgen als je een zakje openscheurde. De koude, zoete smaak die op je tong smolt, maakte elke zomerdag een beetje beter.

IJsjes van vroeger Jamin

Jamin, een naam die synoniem staat voor snoep en lekkernijen, speelde een grote rol in de ijsjes van vroeger. Hun winkels waren een paradijs voor kinderen, gevuld met een scala aan ijsjes die zowel verfrissend als smaakvol waren. Van klassieke roomijsjes tot exotische waterijsjes, Jamin had voor elk wat wils. Een bezoek aan Jamin was niet compleet zonder een ijsje te kopen, en deze traditie blijft een warme herinnering voor velen.

Ola ijsjes van vroeger

Ola, een merk dat al generaties lang bekend is, bracht enkele van de meest geliefde ijsjes op de markt. De herkenbare logo’s en kleurrijke verpakkingen zijn nog steeds een nostalgische herinnering. Ola introduceerde verschillende iconische ijsjes die een blijvende indruk hebben achtergelaten. Van de Magnums tot de Cornetto’s, Ola ijsjes van vroeger blijven een symbool van zomerse vreugde en kinderlijk geluk.

1. Stoplicht ijsje

Het stoplicht ijsje, met zijn drie lagen van verschillende smaken, was een van de meest opwindende traktaties die je kon krijgen. Elke laag had een unieke smaak, meestal een combinatie van limoen, sinaasappel en aardbei. Het plezier zat niet alleen in het eten, maar ook in het ontdekken van elke nieuwe smaak terwijl je je een weg baande door de gekleurde lagen. Het was een kleurrijke en smaakvolle ervaring die kinderen keer op keer wilden herbeleven.

2. Vrieslollies

Vrieslollies waren een essentieel onderdeel van elke zomervakantie. Deze bevroren lekkernijen kwamen in lange plastic zakjes die je in de vriezer legde. Zodra ze bevroren waren, knipte je het uiteinde af en genoot je van de ijzige goedheid. Vrieslollies kwamen in een verscheidenheid aan smaken zoals kers, cola en blauwe framboos. Ze waren een eenvoudige maar effectieve manier om af te koelen op warme dagen en ze brachten een gevoel van voldoening bij elke hap.

3. Dubbellikkers

Dubbellikkers waren een andere favoriet onder kinderen. Deze ijsjes hadden twee stokjes, waardoor je ze kon delen met een vriend of beide smaken zelf kon proeven. Ze kwamen in verschillende smaakcombinaties zoals sinaasappel-citroen en aardbei-framboos. De vrolijke kleuren en de mogelijkheid om ze te delen maakten dubbellikkers bijzonder populair bij kinderen die van variatie en vriendschap hielden.

4. Twister ijsje

Het Twister ijsje was een andere innovatieve creatie die zowel het oog als de smaakpapillen aantrok. Met zijn gedraaide lagen van limoen, citroen en aardbei, was het een visueel genot en een smaakexplosie. De spiraalvorm zorgde ervoor dat elke lik een combinatie van smaken bood, waardoor het eten van een Twister een unieke ervaring was. Het was niet alleen verfrissend, maar ook een beetje speels, wat perfect paste bij de zorgeloze zomerdagen van de kindertijd.

5. Calippo balletjes

Calippo balletjes brachten een nieuwe dimensie aan ijsjes. Deze kleine, ronde balletjes waren gevuld met smaakvolle vloeistof die in je mond explodeerde wanneer je erop beet. Ze kwamen in verschillende smaken zoals cola en citroen en waren perfect om mee te nemen naar het strand of het zwembad. Het plezier zat in het onverwachte van de smaakexplosies en de verfrissende sensatie die elke hap bood.

6. IJsje met kauwgombal

Een van de meest verrassende ijsjes van vroeger was het ijsje met een kauwgombal aan de onderkant. Dit ijsje combineerde het beste van beide werelden: de zoete smaak van ijs en de chewy textuur van kauwgom. Kinderen genoten eerst van het ijsje en keken ernaar uit om de kauwgombal te ontdekken die als een verborgen schat aan het einde van het stokje zat. Het was een ijsje dat niet alleen verfrissend was, maar ook een klein avontuurtje bood.

7. Knetterijs

Knetterijs, ook wel bekend als knettersnoep, was een sensatie op zich. Dit ijsje combineerde de verfrissing van ijs met de bruisende sensatie van knettersnoep. Terwijl je het ijsje at, begonnen de knettersnoepjes op je tong te knetteren en te bruisen, wat zorgde voor een unieke eetervaring. Het was niet alleen een smaakvolle traktatie, maar ook een beetje magisch en speels. Knetterijs was een favoriet voor kinderen die hielden van een beetje extra plezier bij hun ijsjes.

8. Solero shots

Solero shots waren een bijzondere traktatie die ijsjes naar een hoger niveau tilde. Deze kleine, bolvormige ijsjes waren gevuld met een vloeibare kern van vruchtensap, wat zorgde voor een explosie van smaak in je mond. Ze waren verkrijgbaar in verschillende tropische smaken zoals mango en passievrucht, en waren perfect voor een snelle, verfrissende snack. Solero shots combineerden de textuur van ijs met de sappigheid van vers fruit, wat ze tot een unieke en geliefde keuze maakte.

Terug naar die tijd!

IJsjes van vroeger waren meer dan alleen een verfrissende traktatie; ze waren een essentieel onderdeel van onze jeugdherinneringen. Van de eenvoudige vreugde van een ijsje in een zakje tot de spannende sensatie van knetterijs, elke ijsje bracht zijn eigen unieke ervaring en herinnering met zich mee. Terwijl de tijden veranderen en nieuwe ijsjes op de markt komen, blijven de klassiekers van vroeger een speciale plek in ons hart behouden. Ze herinneren ons aan zorgeloze zomerdagen, het plezier van het ontdekken van nieuwe smaken en de eenvoudige vreugde van een verfrissend ijsje op een warme dag.

Of het nu de stoplicht ijsjes waren die ons verrasten met hun lagen, de vrieslollies die ons afkoelden, of de dubbellikkers die we deelden met vrienden, elke ijsje had zijn eigen verhaal en betekenis. Deze gekoesterde lekkernijen blijven een bron van nostalgie en vreugde, en we kunnen niet anders dan glimlachen wanneer we terugdenken aan de tijden dat een simpel ijsje ons hele dag kon maken.

chef restaurant larive

De keuken

Chef Vincent staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken, waar hij traditionele technieken combineert met moderne flair. Zijn gerechten zijn kunstwerken, zorgvuldig samengesteld om elke smaakpapil te prikkelen.

Restaurantlarive.nl

Restaurantlarive.nl straalt elegantie en warmte uit, met een intieme sfeer die gasten uitnodigt om te genieten van een unieke culinaire ervaring.

Eerlijk eten van de boer

Chef Vincent hecht veel waarde aan eerlijk eten en werkt nauw samen met lokale boeren. Hij selecteert zorgvuldig de beste ingrediënten, die duurzaam en biologisch worden verbouwd, om zo de versheid en kwaliteit van elk gerecht te garanderen.

Betaalbaar eten

Hoewel de gerechten van Chef Vincent van hoge kwaliteit zijn, streeft hij ernaar om zijn menu’s betaalbaar te houden. Hij gelooft dat iedereen de kans moet hebben om van uitzonderlijk eten te genieten, zonder dat dit een luxe hoeft te zijn.

Vragen?

 Heb je vragen of opmerkingen n.a.v. dit artikel? Laat het ons weten!

chef restaurant larive banner

Meer van dit:

Wat is een loempidel?

Wat is een loempidel?

De loempidel is een relatief nieuw fenomeen in de Nederlandse snackcultuur, een hybride snack die de karakteristieken van zowel de loempia als de frikandel combineert. De oorsprong van deze bijzondere snack is te herleiden naar de creativiteit van snackbarkeepers die...

Dit moet jij weten over spareribs!

Dit moet jij weten over spareribs!

Spareribs, een smakelijke traktatie waar menig vleesliefhebber van watertandt, zijn een ware culinaire verwennerij. Of je ze nu langzaam roostert in je achtertuin of jezelf verwent met een bezoek aan een spareribs restaurant, deze sappige lekkernijen hebben een...

Lekkerste soep ooit gegeten!

Lekkerste soep ooit gegeten!

Als fervent liefhebber van lekker eten, ben ik altijd op zoek naar nieuwe smaakvolle ervaringen. En als het op comfortfood aankomt, is er één gerecht dat altijd bovenaan mijn lijst staat: soep. Er gaat niets boven een warme kom soep die je van binnenuit verwarmt en je...