Carnaval is hier een van de meest populaire en grootste carnavalsvieringen in Nederland. De viering begint op zaterdag voor Driekoningen en duurt tot en met de maandag na Driekoningen. Tijdens deze tijd is de stad ‘s-Hertogenbosch helemaal in de ban van de carnaval, met veel optochten, feesten en evenementen.

Een van de hoogtepunten van het Oeteldonkse carnaval is de grote optocht op carnavalszondag. Tijdens deze optocht marcheren honderden mensen in verkleedkleding door de stad, vaak in groepen of verenigingen. Er zijn ook veel muziekoptredens en feesten in de stad tijdens de carnavalsweekenden. Niet enkel in Oeteldonk wordt Carnaval uitbundig gevierd maar ook in Lampegat.

Carnaval is dus een tijd van feesten en vieren, en wat is er nu beter om te vieren dan met lekker eten en drinken? Of je nu in Nederland of België woont, of in een ander deel van de wereld, er zijn veel traditionele gerechten die perfect zijn om te delen met vrienden en familie tijdens carnaval. In deze blog zullen we een aantal van deze populaire carnavalsgerechten bespreken.

  1. Pannenkoeken

Pannenkoeken: Pannenkoeken zijn een klassiek carnavalsgerecht in Nederland en België. Je kunt ze serveren met stroop, poedersuiker, chocolade of andere toppings naar keuze.

  1. Friet

Natuurlijk mag vet eten niet ontbreken op Carnaval! Een populaire manier om frieten te eten tijdens carnaval is als “frikandel speciaal”, een frikandel geserveerd met frieten, mayonaise, curry ketchup en uitjes. Er zijn ook andere variaties zoals “kroket speciaal” die bestaat uit een kroket geserveerd met frieten, mayonaise, curry ketchup en uitjes.

  1. Boerenkool

Hoewel boerenkool niet specifiek wordt geassocieerd met carnaval, is het een populaire maaltijd tijdens de koudere maanden van het jaar, waaronder de tijd van het carnaval.

  1. Oliebollen

Een populair Nederlandse traktatie, gefrituurde deegballetjes die vaak gevuld zijn met appel, rozijnen, krenten en zelf brownies. Tijdens carnaval, kan je oliebollen vinden in eetkraampjes, markten en evenementen. Ook zijn er vaak speciale oliebollenkraampjes in de stad tijdens carnaval waar je verse oliebollen kunt kopen.

  1. Hutspot

Een traditioneel Nederlands gerecht bestaande uit gestampte aardappelen, wortels en uien. Ideaal om te eten tijdens een koude periode zoals Carnaval. Als je Hutspot wilt eten tijdens carnaval, kun je het bereiden thuis en meenemen naar een feest of evenement, of je kunt het bestellen bij een restaurant of eetkraam die het serveert.