Wanneer jij een liefhebber van koken bent, dan ben je vaak ook op zoek naar recepten. Wanneer je een nieuw apparaat in je keuken hebt zoals bijvoorbeeld een Airfryer of een Slowcooker, kan het ook fijn zijn om recepten te zoeken. Of wanneer je een etentje of kerstdiner hebt waarbij je iets speciaals op tafel wilt zetten. Alleen waar vind je al die recepten en hoe weet je op welke zoekwoorden je in moet zetten?

Een zoekmachine; je grote vriend

Voor de hand liggend is het natuurlijk om via bijvoorbeeld een zoekmachine te gaan zoeken. Wanneer je op deze manier gaat zoeken moet je wel duidelijk hebben waar je naar wilt zoeken. Want zoek je op droomrecepten, dan is het waarschijnlijk nog heel erg zoeken in de resultaten naar dat ene recept waar jij naar op zoek bent. Daarom is het handiger om bijvoorbeeld te zoeken op een ingrediënt wat je graag wilt gebruiken. Ook is het handig om de soort keuken erbij te vermelden. Wil je bijvoorbeeld de Nederlandse keuken, de Italiaanse of liever een Oosterse keuken? Dat maakt natuurlijk veel verschil in je zoekresultaten.

Recepten pagina’s; handig of onoverzichtelijk?

Een andere manier is om gericht op pagina’s te kijken waar iedereen zijn of haar biologische recepten kan uploaden. Ook daar kan je vaak zoeken op ingrediënt of het soort keuken van jouw keuze. Ben je op die manier op zoek naar bijvoorbeeld een goulash, dan krijg je daar vaak veel verschillende recepten voor. Zowel van top koks als doe het zelf koks. Dat kan ervoor zorgen dat het onoverzichtelijk wordt en dat het lastig is om jouw droomrecept eruit te kunnen filteren. Op zo’n verzamelsite kan je vaak ook zoeken op bereidingstijd, dus weet je ook van te voren hoeveel tijd je nodig hebt voor je een gerecht op tafel kunt zetten.

Zoeken, koken en genieten

Wanneer je dan dat droomrecept gevonden hebt, kan je dit online vaak in je eigen kookboek opslaan. Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat je zelf in een word document al je favoriete recepten bewaard. Zo heb je je droomrecepten altijd bij de hand en is het niet zo heel erg als er eens een beetje saus op terecht komt.

Combineren tot jouw eigen perfectie

Heb je verschillende recepten geprobeerd? Dan kan je natuurlijk altijd uit elk recept datgene pakken wat jij zelf het lekkerst vindt. Voeg bijvoorbeeld bepaalde kruiden toe aan een ander recept of vervang smaakmakers door alternatieven. Zo zet je ieder recept naar jouw hand en wordt het echt jouw droomrecept. Zo komt de chef kok in jou vanzelf tevoorschijn!