Uit onze blog

Lentekriebels? Ontdek hier de lekkerste wijnen voor bij de eerste voorjaars-barbecue!

22-04-2023

De temperaturen gaan omhoog, en de dagen worden steeds ietsje langer. Nog even en het barbecueseizoen staat alweer voor de deur. Misschien alvast handig om je barbecuerooster vast een goede schoonmaakbeurt te geven, én om alvast een aantal flessen goede rode wijn in te slaan? Zo ben je helemaal voorbereid als het straks spontaan echt lekker weer wordt. We hebben een paar fijne wijntips voor je die goed combineren bij je eerstvolgende barbecue.

Laat de zwoele lenteavonden maar komen!

Welke wijn past het beste bij de steak?

Als je het ons vraagt, is een charmante en krachtige rode wijn uit Italië een bijzonder geschikte partner bij een lekkere malse steak van de barbecue. Geroosterd vlees met kruidige sauzen en marinades, gaat namelijk zo goed hand in hand met een mooie tanninerijke rode wijn met genoeg body en diepgang. Een uitstekende begeleider voor bij de biefstuk of steak is een Italiaanse Barolo. Deze wijn uit de Piemonte is van zichzelf een krachtpatser en kan het stoere karakter en de rokerige smaken van gegrild rundvlees goed aanvullen. Liever een iets lichtere rode wijn? Dan doet een fruitige, sappige Beaujolais het ook perfect bij de steak!

De lekkerste wijn bij de vegetarische barbecue

Ook al wordt barbecueën al gauw geassocieerd met grote stukken vlees, je kunt als vegetariër ook volop genieten van een barbecue! Zo kun je vegetarische worstjes of burgers op de barbecue leggen, maar ook groenten zoals zoete puntpaprika of courgette zijn heerlijk om te roosteren. Bij die gegrilde groentes is een Rosé wijn uit de Provence een erg fijne match. De vleesvervangers zijn over het algemeen iets milder van smaak dan echt vlees, en daarom kun je er ook een gemiddeld stevige wijn bij drinken. Zoals bijvoorbeeld Merlot of een jonge Zinfandel.


Serveer je ook stokbrood bij de barbecue, bijvoorbeeld met een mooie selectie pittige kaasjes? Bij de wat oudere, pittige kazen is Amarone wijn een smaakvolle begeleider. Bijvoorbeeld in combinatie met Gorgonzola of bij pittige en belegen kazen. Bij de romige smaken van brie en de wat zachtere kaassoorten is Chardonnay of Viognier dan weer een goede match.

Allemansvrienden

Natuurlijk kun je ook gaan voor wijnen die het altijd goed doen, en een aantal allemansvrienden in huis halen. Merlot en Pinot Noir staan bekend als zeer toegankelijke wijnen, maar ook een lekkere wijn uit de Rhône zoals Syrah, of een Malbec wijn uit Argentinië kan je tijdens de lente-barbecue goed vergezellen.

Wijn bij vis op de barbecue

Leg je een mooi stuk tonijn of zalm op de barbecue? Schenk er dan een frisse witte wijn bij zoals Riesling, of juist een licht gekoelde Pinot Noir. Ook een volle witte wijn zoals een Chardonnay met houtrijping smaakt bijzonder goed bij gegrilde vis. Of probeer eens een garnalenspiesje met een mousserende wijn erbij zoals Cava!

chef restaurant larive

De keuken

Chef Vincent staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken, waar hij traditionele technieken combineert met moderne flair. Zijn gerechten zijn kunstwerken, zorgvuldig samengesteld om elke smaakpapil te prikkelen.

Restaurantlarive.nl

Restaurantlarive.nl straalt elegantie en warmte uit, met een intieme sfeer die gasten uitnodigt om te genieten van een unieke culinaire ervaring.

Eerlijk eten van de boer

Chef Vincent hecht veel waarde aan eerlijk eten en werkt nauw samen met lokale boeren. Hij selecteert zorgvuldig de beste ingrediënten, die duurzaam en biologisch worden verbouwd, om zo de versheid en kwaliteit van elk gerecht te garanderen.

Betaalbaar eten

Hoewel de gerechten van Chef Vincent van hoge kwaliteit zijn, streeft hij ernaar om zijn menu’s betaalbaar te houden. Hij gelooft dat iedereen de kans moet hebben om van uitzonderlijk eten te genieten, zonder dat dit een luxe hoeft te zijn.

Vragen?

 Heb je vragen of opmerkingen n.a.v. dit artikel? Laat het ons weten!

chef restaurant larive banner

Meer van dit:

Alles wat je moet weten over de perfecte kop thee

Alles wat je moet weten over de perfecte kop thee

Het zetten van een perfecte kop thee is een proces dat nauwkeurigheid en aandacht voor details vereist. Van de keuze van de theeblaadjes tot de temperatuur van het water en de trektijd. Elk onderdeel draagt bij aan de uiteindelijke smaak en beleving. Elke theesoort...

Zo maak je thuis koffie als bij de barista

Zo maak je thuis koffie als bij de barista

Er gaat niets boven de geur van vers gezette koffie in de ochtend. Koffie is voor velen niet zomaar een drankje maar een moment van rust en een belangrijk ritueel om de dag mee te beginnen. Hoeveel mensen vinden hun zelfgezette koffie toch nét wat minder smaken dan...

De 4 voordelen van inductiekookplaten in huis

De 4 voordelen van inductiekookplaten in huis

Inductiekookplaten zijn erg populairder geworden en dat is niet zonder reden. Denk maar eens aan de stijgende gasprijzen of het feit dat er bij koken op gas veel stikstofdioxide en koolmonoxide vrijkomt (bron: onderzoek TNO). Daarnaast combineren inductiekookplaten,...