Uit onze blog

Thuis uit eten: luxe dineren met deze tips

19-02-2023

Tijdens de Corona maatregelen hebben we kunnen ervaren hoe fijn het is om thuis te genieten van een luxe diner.
Ook nu de restaurants weer open zijn, is het heerlijk om thuis een diner te organiseren voor vrienden of familie. Lekker genieten in je eigen vertrouwde omgeving van de heerlijkste gerechten. Met onze tips wordt het etentje dat je thuis geeft, echt onvergetelijk.

Het menu

Voordat je aan de slag gaat met het bedenken van een menu, is het goed om bij je gasten te informeren of ze bepaalde dieetwensen of allergieën hebben. Als je dit meteen bij de uitnodiging voor het diner vraagt, kun je hier bij de voorbereidingen rekening mee houden en kom je tijdens het etentje niet voor vervelende verrassingen te staan.
Kies bij het samenstellen van je menu voor gerechten die je al vaker gemaakt hebt en leg de lat voor jezelf niet te hoog. Het is handig om een voor- en nagerecht te kiezen, dat je vooraf al klaar kunt maken. Zo heb je tijdens het etentje als gastvrouw ook de tijd om gezellig bij je gasten aan tafel te zitten.

Kwalitatief kookgereedschap

Maak tijdens het koken gebruik van hoogwaardig keukengerei. Dit komt de kwaliteit van je eten zeker ten goede en zorgt ook voor meer kookplezier.
Het Franse merk Le Creuset maakt al bijna honderd jaar gietijzeren pannen. Inmiddels hebben ze hun collectie ook uitgebreid met onder andere fluitketels, koekenpannen en ovenschalen. Deze producten zijn van topkwaliteit en daardoor het ideale kookmaatje voor iedere hobbyhok. Ze maken van ieder gerecht een topgerecht.

De tafel dekken

Een prachtige gedekte tafel, zorgt meteen voor sfeer tijdens je diner. Met een mooi tafelkleed heb je al een prima basis. Maak het geheel af met je lievelingsservies en kaarsen in bijpassende kleuren en enkele vaasjes met verse bloemen.
Mocht je er tijd voor hebben, dan geeft een handgemaakte menukaart de gasten helemaal het gevoel alsof ze in een restaurant zitten. Deze menukaart is na afloop ook een leuke herinnering aan een geslaagd diner.

Het diner zelf

Door een goede voorbereiding, kun je tijdens het diner lekker ontspannen. Durf hulp van je gasten te accepteren tijdens het opdienen van de gerechten. Je gasten helpen je graag. Bij het diner is het slim om de borden vooraf te verwarmen. Hierdoor blijft je eten beter warm en het geeft je als gast ook een luxe gevoel als je eten op een verwarmd bord gepresenteerd wordt.

Bedank je gasten

Het is attent om je gasten na het diner te bedanken voor hun aanwezigheid. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door bij de koffie na het diner een leuk kaartje op de tafel te zetten.

chef restaurant larive

De keuken

Chef Vincent staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken, waar hij traditionele technieken combineert met moderne flair. Zijn gerechten zijn kunstwerken, zorgvuldig samengesteld om elke smaakpapil te prikkelen.

Restaurantlarive.nl

Restaurantlarive.nl straalt elegantie en warmte uit, met een intieme sfeer die gasten uitnodigt om te genieten van een unieke culinaire ervaring.

Eerlijk eten van de boer

Chef Vincent hecht veel waarde aan eerlijk eten en werkt nauw samen met lokale boeren. Hij selecteert zorgvuldig de beste ingrediënten, die duurzaam en biologisch worden verbouwd, om zo de versheid en kwaliteit van elk gerecht te garanderen.

Betaalbaar eten

Hoewel de gerechten van Chef Vincent van hoge kwaliteit zijn, streeft hij ernaar om zijn menu’s betaalbaar te houden. Hij gelooft dat iedereen de kans moet hebben om van uitzonderlijk eten te genieten, zonder dat dit een luxe hoeft te zijn.

Vragen?

 Heb je vragen of opmerkingen n.a.v. dit artikel? Laat het ons weten!

chef restaurant larive banner

Meer van dit:

Wat is een loempidel?

Wat is een loempidel?

De loempidel is een relatief nieuw fenomeen in de Nederlandse snackcultuur, een hybride snack die de karakteristieken van zowel de loempia als de frikandel combineert. De oorsprong van deze bijzondere snack is te herleiden naar de creativiteit van snackbarkeepers die...

Ken jij deze ijsjes van vroeger nog?

Ken jij deze ijsjes van vroeger nog?

Iedereen herinnert zich wel een favoriete ijsje uit zijn of haar jeugd. De opwinding die je voelde toen je met je zakgeld naar de plaatselijke snoepwinkel ging om dat ene speciale ijsje te kopen. IJsjes van vroeger hebben een speciale plek in ons hart, niet alleen...

Salades met een bijzondere twist!

Salades met een bijzondere twist!

Salades zijn vaak de go-to maaltijd voor een snelle, gezonde en lichte lunch of diner. Maar soms kunnen de standaard recepten wat saai worden. Hoe geef je je salades een bijzondere twist en maak je ze weer spannend? In dit artikel lees je diverse creatieve ideeën en...