Tijdens de Corona maatregelen hebben we kunnen ervaren hoe fijn het is om thuis te genieten van een luxe diner.
Ook nu de restaurants weer open zijn, is het heerlijk om thuis een diner te organiseren voor vrienden of familie. Lekker genieten in je eigen vertrouwde omgeving van de heerlijkste gerechten. Met onze tips wordt het etentje dat je thuis geeft, echt onvergetelijk.

Het menu

Voordat je aan de slag gaat met het bedenken van een menu, is het goed om bij je gasten te informeren of ze bepaalde dieetwensen of allergieën hebben. Als je dit meteen bij de uitnodiging voor het diner vraagt, kun je hier bij de voorbereidingen rekening mee houden en kom je tijdens het etentje niet voor vervelende verrassingen te staan.
Kies bij het samenstellen van je menu voor gerechten die je al vaker gemaakt hebt en leg de lat voor jezelf niet te hoog. Het is handig om een voor- en nagerecht te kiezen, dat je vooraf al klaar kunt maken. Zo heb je tijdens het etentje als gastvrouw ook de tijd om gezellig bij je gasten aan tafel te zitten.

Kwalitatief kookgereedschap

Maak tijdens het koken gebruik van hoogwaardig keukengerei. Dit komt de kwaliteit van je eten zeker ten goede en zorgt ook voor meer kookplezier.
Het Franse merk Le Creuset maakt al bijna honderd jaar gietijzeren pannen. Inmiddels hebben ze hun collectie ook uitgebreid met onder andere fluitketels, koekenpannen en ovenschalen. Deze producten zijn van topkwaliteit en daardoor het ideale kookmaatje voor iedere hobbyhok. Ze maken van ieder gerecht een topgerecht.

De tafel dekken

Een prachtige gedekte tafel, zorgt meteen voor sfeer tijdens je diner. Met een mooi tafelkleed heb je al een prima basis. Maak het geheel af met je lievelingsservies en kaarsen in bijpassende kleuren en enkele vaasjes met verse bloemen.
Mocht je er tijd voor hebben, dan geeft een handgemaakte menukaart de gasten helemaal het gevoel alsof ze in een restaurant zitten. Deze menukaart is na afloop ook een leuke herinnering aan een geslaagd diner.

Het diner zelf

Door een goede voorbereiding, kun je tijdens het diner lekker ontspannen. Durf hulp van je gasten te accepteren tijdens het opdienen van de gerechten. Je gasten helpen je graag. Bij het diner is het slim om de borden vooraf te verwarmen. Hierdoor blijft je eten beter warm en het geeft je als gast ook een luxe gevoel als je eten op een verwarmd bord gepresenteerd wordt.

Bedank je gasten

Het is attent om je gasten na het diner te bedanken voor hun aanwezigheid. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door bij de koffie na het diner een leuk kaartje op de tafel te zetten.