Uit onze blog

6 Keukenhacks die je leven makkelijker zullen maken

29-11-2024

Of je nu graag in aan het kokkerellen bent of niet, iedereen wil tijd besparen in de keuken. Van het in elkaar flansen van de doordeweekse maaltijd tot indruk maken met een uitgebreid diner, slimme keukenhacks zijn er om sneller, efficiënter en zelfs milieuvriendelijker te werken.

Ondanks een gebrek aan tijd of ervaring in de keuken, met deze 6 simpele trucs en handige hulpmiddelen kun je al een heel eind komen!

1. Houdbare kruiden 

Wist je dat je kruiden supereenvoudig zelf kunt drogen? Pak een paar takjes tijm of rozemarijn, band ze met een elastiekje samen en hang ze ondersteboven op. Na een paar dagen zijn ze perfect gedroogd en behouden ze al hun smaak. Ideaal voor in de winter als verse kruiden schaars zijn!

2. Maak je houten snijplank weer fris

Wist je dat houten snijplanken soms meer bacteriën bevatten dan je wc-bril? Maar no worries, je hoeft hem niet meteen weg te gooien. Strooi een beetje zout over de plank, wrijf er met een halve citroen overheen en spoel af met warm water. Voilà, een snijplank die weer lekker fris ruikt en brandschoon is.

3. Keukenredmiddel #1: bicarbonaat 

Natriumbicarbonaat, ook wel baking soda genoemd, is bedoeld voor talloze doeleinden. Allereerst kun je het gebruiken om te bakken, bijvoorbeeld voor luchtige cakes of knapperige koekjes. Vieze geur in je koelkast? Baking soda erin en klaar. Aangekoekte pan? Even laten inwerken met een sopje baksoda en die rommel gaat er zo vanaf. Zelfs je vaatwasser en afvoer fris houden – gebruik baking soda! 

4. Zelf ontdooien 

Geen tijd om vlees of vis van tevoren te ontdooien? Geen probleem! Leg je bevroren stuk in een ziplockbag, dompel het onder in koud water en binnen no-time is het klaar voor gebruik. Werkt veel sneller dan op de aanrecht laten ontdooien.

5. Sneller uien snijden zonder tranen

Uien snijden zonder huilen? Bewaar je uien in de koelkast of leg ze een paar minuten in de vriezer voordat je gaat snijden. De koude temperatuur vermindert de uitstoot van irriterende stoffen die je ogen laten tranen. Nog een hack: snijd uien dicht bij een brandende kaars. De warmte trekt de prikkelende dampen weg!

Extra leestip: hoe maak je zelf koude fingerfood hapjes?

6. Verleng de houdbaarheid van sla

Wordt je sla altijd slap voordat je de kans krijgt om het op te eten? Bewaar het in een luchtdichte container met een paar velletjes keukenpapier. Het papier absorbeert overtollig vocht, waardoor je sla langer knapperig blijft. Zo hoef je minder voedsel weg te gooien en geniet je langer van een frisse salade.

Wil je écht die restaurantkwaliteit halen? Investeer dan in verse, lokale ingrediënten. Op https://www.dekruidenbaron.nl/ vind je een prachtige selectie kruiden, specerijen en andere culinaire pareltjes. Want of je nu een Michelinster ambieert of gewoon lekker wilt eten – met kwaliteit ingrediënten maak je het verschil.

chef restaurant larive

De keuken

Chef Vincent staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken, waar hij traditionele technieken combineert met moderne flair. Zijn gerechten zijn kunstwerken, zorgvuldig samengesteld om elke smaakpapil te prikkelen.

Restaurantlarive.nl

Restaurantlarive.nl straalt elegantie en warmte uit, met een intieme sfeer die gasten uitnodigt om te genieten van een unieke culinaire ervaring.

Eerlijk eten van de boer

Chef Vincent hecht veel waarde aan eerlijk eten en werkt nauw samen met lokale boeren. Hij selecteert zorgvuldig de beste ingrediënten, die duurzaam en biologisch worden verbouwd, om zo de versheid en kwaliteit van elk gerecht te garanderen.

Betaalbaar eten

Hoewel de gerechten van Chef Vincent van hoge kwaliteit zijn, streeft hij ernaar om zijn menu’s betaalbaar te houden. Hij gelooft dat iedereen de kans moet hebben om van uitzonderlijk eten te genieten, zonder dat dit een luxe hoeft te zijn.

Vragen?

 Heb je vragen of opmerkingen n.a.v. dit artikel? Laat het ons weten!

chef restaurant larive banner

Meer van dit:

Wijn proeven als een pro!

Wijn proeven als een pro!

Heb je een nieuwe wijn gekocht? Dan ben je vast benieuwd hoe hij smaakt. Sommige mensen schenken een glaasje in en nemen een slok. Je ervaart zo weliswaar hoe de wijn smaakt, maar je proeft het niet goed. Hierdoor vel je misschien een verkeerd oordeel over de wijn en...

De 5 populairste kruiden die je echt in huis moet hebben

De 5 populairste kruiden die je echt in huis moet hebben

Kruiden zijn niet alleen smaakmakers in je gerechten, maar ze zijn ook nog eens hartstikke gezond. Ze mogen dan ook zeker niet ontbreken in je keuken! Tijd om je kruiden voorraad een upgrade te geven. In deze blog ontdek je de 5 populairste kruiden die je altijd in...

Hoe bak je ingevroren vis?

Hoe bak je ingevroren vis?

Vis is een veelzijdig en voedzaam ingrediënt dat in veel keukens wereldwijd wordt gewaardeerd. Of je nu een ervaren thuiskok bent of net begint met koken, het bereiden van vis kan soms een uitdaging lijken, vooral als het gaat om ingevroren vis. Ingevroren vis is...