Het kerstdiner kan stressvol zijn, maar heb je er ooit bij stilgestaan hoe het allemaal in zijn werk gaat? De meeste stress zou moeten komen van het koken van de maaltijd en het serveren ervan aan uw gasten. Hier zijn een paar tips, zodat u deze feestdagen kunt ontspannen en uw vrienden kunt ontvangen zonder te stressen over de details.

Maak een boodschappenlijstje

Een boodschappenlijstje kan een levensredder zijn tijdens Kerstmis. Waarom? Nou, je hersenen zullen waarschijnlijk in volle vakantiemodus zijn, en je zult waarschijnlijk iets vergeten. Een lijstje kan dat helpen voorkomen. Maak een lijst van alle ingrediënten die je nodig hebt voor de maaltijd. Zorg ervoor dat er ook de hoeveelheden op staan die je nodig hebt. Dit kan handig zijn als je voor meer dan één persoon kookt. Als je bijvoorbeeld voor vier personen kookt, maar er eten twee mensen, dan moet je de ingrediënten verdubbelen.

Proef

Een proeverij is als een mini-voorbereidingsdag. Als u minstens één dessert bakt, zult u een proeverij willen doen om de ingrediënten, hoeveelheden en baktijd te bepalen. U kunt ook andere gerechten proeven, zoals soepen, stoofschotels of stoofschotels. Zo kunt u bepalen of het gerecht te zout is, of de ingrediënten goed bij elkaar smaken en of de portiegrootte juist is. Een proeverij helpt u ook te bepalen wanneer alles samen moet komen, zodat u de maaltijd niet te vroeg of te laat opdient.

Koop alleen verse ingrediënten.

Dit geldt vooral voor vlees. Als u een braadstuk wilt maken, ga dan naar de plaatselijke slager en vraag hem welke snit het beste is voor het kerstdiner. U krijgt de beste kwaliteit vlees als u het op tijd voor Kerstmis bij de slager haalt. U kunt ook om een speciale bestelling vragen of uw slager het vlees een paar dagen voor de maaltijd voor u laten snijden, zodat het de tijd heeft om te rusten en op smaak te komen.

Vraag gasten om je te helpen plannen.

De meeste mensen vinden het leuk om met hun vrienden een maaltijd te plannen, maar het kan ook zenuwslopend zijn. Als je een grote maaltijd maakt, waarom vraag je je gasten dan niet om te helpen met een deel van de planning? Wanneer u het menu plant, vraag dan uw gasten om te helpen met ideeën en suggesties. Maak een lijst van alle gerechten die u wilt serveren en vraag hen om suggesties en input. Zo kunt u een menu samenstellen dat past bij uw vrienden en hun voorkeuren.

Beknibbel niet op het koken.

Een kerstdiner koken is anders dan koken voor één persoon. De maaltijd moet substantieel en vullend zijn. Als er bijgerechten en desserts zijn, moeten die ook substantieel zijn. Zo krijgen uw gasten een vol gevoel en eten ze niet alleen brood en aardappelen.

Zorg van tevoren voor kaarsen en versieringen.

Het is leuk om kaarsen en decoraties voor je huis en tafel te hebben, maar als je ze van tevoren hebt, maakt dat je leven veel gemakkelijker op de grote dag. U kunt ze de dag ervoor voorbereiden, de avond ervoor klaarzetten en er ’s ochtends vroeg mee klaar zijn. U hoeft de volgende dag ook minder op te ruimen. Kaarsen kunnen helpen om de sfeer te bepalen en een bepaalde sfeer aan tafel te creëren. Als u voor een bepaalde sfeer gaat, voeg deze dan toe aan uw boodschappenlijstje. Versieringen zijn leuk en iets wat uw gasten desgewenst aan hun eigen tafel kunnen toevoegen.

Laat iedereen weten wanneer het etenstijd is!

Dit kan zo simpel zijn als een bordje op de deur of een e-mail naar al je gasten met de tijd en plaats van samenkomst. Zorg ervoor dat je dit minstens een dag voor de maaltijd verstuurt, zodat mensen tijd hebben om naar je huis te komen. Dit kan ook helpen als je een grote bijeenkomst hebt en mensen op verschillende tijdstippen aankomen. Die informatie kan u helpen om de mensen en het eten in goede banen te leiden.